3D tripping Bike

3D tripping Bike

Locatie: Soos de Gordyk (loaijersstrjitte 2 Gorredijk)
Datum: 16/02/2018
Tijd: 19:30  tot  23:00

Ga virtueel met alcohol of paddo’s fietsen!

Beleef de ervaring zelf om onder invloed van alcohol of drugs op de fiets te stappen. Door de virtual reality wordt de experience bijna werkelijkheid en fiets je vanuit de discotheek onder invloed van alcohol of drugs naar huis. In de virtuele wereld kies je zelf voor het middel: alcohol, cannabis, paddo’s of XTC en beleef op de rit naar huis de daarbij behorende effecten in het verkeer.

Responsible Young Drivers zet 3DTripping bike in om jongeren bewust te maken van de gevaren van fietsen onder invloed. De fietser voelt zich ondergedompeld in de virtuele wereld. Tijdens de rit zal de jongere merken dat fietsen onder invloed je bewustzijn beïnvloedt en dat de gevaren in het verkeer grote malen toenemen. Na de virtuele experience gaat de RYD jongere in gesprek met de jongeren. Het gesprek heeft als doel om jongeren te overtuigen van de risico’s die middelengebruik achter op de fiets met zich mee brengen. Je hebt zomaar een (eenzijdig) ongeval!

Ook benieuwd naar deze ervaring? Kom dan naar de jeugdsoos in Gorredijk! Er zijn geen kosten en alle jongeren van 13 t/m 20 jaar zijn van harte welkom!