Welkom Hier-festival Berltsum

Locatie: ‘t Heechhout, Berltsum
Datum: 23/09/2017

In 2018 krijgt Friesland een groot welkomstevenement voor nieuwkomers. Een voorproefje daarvan wordt in september in Berltsum gehouden.

Een landelijk initiatief van mensenrechtenorganisatie Justice and Peace komt naar Friesland. Op zaterdag 23 september wordt het Welkom Hier-festival in Berltsum gehouden. Negen andere plaatsen in Nederland gingen Berltsum voor. ,,Het is de eerste Friese editie’’, vertelt Marieke van der Vliet van Justice and Peace.

Samenwerking

Haar organisatie werkt samen met Solidair Friesland, Vluchtelingenwerk, het COA, Kleurrijk Fryslân, stichting Present Leeuwarden, de Skûle Welzijn en de ChristenUnie. Op de middag in dorpshuis ‘t Heechhout worden Friese initiatieven getoond die vluchtelingen helpen zich welkom te voelen in deze provincie.

Door deze initiatieven bij elkaar te brengen, hoopt Justice and Peace dat er samenwerking ontstaat of andere dorpen en steden op ideeën worden gebracht. Verder is er muziek en theater, hapjes en drankjes, worden verhalen verteld en is er een debat.

Klik hier om verder te lezen