Bijeenkomst Eritrese vrouwen

Bijeenkomst Eritrese vrouwen

Geplaatst op 26 maart 2019

Tijdens de eerste bijeenkomst met de Eritrese vrouwen werd het belang van spel en spelen met kinderen besproken.

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, het is belangrijk voor; de emotionele- en sociale ontwikkeling, taalvaardigheid en intellectuele vaardigheid.

Maar bovenal is het leerzaam en gezellig! De Eritrese vrouwen genoten van het oer Hollandse sjoelen!

Tijdens de tweede bijeenkomst werd het belang van budgetteren uitgelegd. Welke vaste kosten hebben we zoal en hoe delen we onze financiƫn in. Waarom is het zo belangrijk om de post de openen en de rekeningen te betalen? En wat gebeurd er als je je rekeningen laat liggen?

Hoe krijgen we eigenlijk grip op onze eigen financiƫn en wat hebben we daar voor nodig? Appie de Vries uit Gorredijk legde het de dames allemaal haarfijn uit.

Tijdens de derde bijeenkomst maakten de dames kennis met de computer! Wim Bruinsma van seniorweb uit Gorredijk legde het werken met de computer stap voor stap aan de dames uit. Ze maakten kennis met WORD voor het maken van een brief en ze hebben allerlei websites op internet opgezocht!

Een hele ervaring voor de meeste vrouwen! Ook hebben we Eritrea opgezocht in google maps, afbeeldingen uit Eritrea bekeken en Eritrese muziek gehoord en bekeken op youtube!