De mantelzorger staat er niet alleen voor

De mantelzorger staat er niet alleen voor

De Dag van de Mantelzorg komt er weer aan. Op die dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. Mantelzorger ben je het hele jaar door. Het zorgen voor een naaste is intensief.
Er zijn momenten waarop je als mantelzorger zelf ook wel wat ontzorging kan gebruiken: even ontspannen, een luisterend oor, of om informatie of advies te krijgen. De ondersteuning aan mantelzorgers wordt door Timpaan Welzijn gedaan, in opdracht van de gemeente.

Voorbeelden van afgelopen jaar.
– Stormruiter – een ontspannen avondje uit
20 mantelzorgers kregen een gratis kaartje voor het theaterstuk de Stormruiter. Iedereen nam een persoon naar keuze mee.
– Cursus ziekenverzorging thuis – tips en adviezen voor in de praktijk
9 mensen volgden 4 bijeenkomsten waar ze meer hebben geleerd over het ondersteunen en verzorgen van hun naaste. Van persoonlijke verzorging en voeding tot tiltechnieken en omgaan met de ziekte en ziek zijn.
– De mantelzorgpas – aanbod van producten en diensten
Ontvang een dienst op maat. Denk hierbij aan een bioscoopbon, een paar uur onderhoud aan de tuin of huishoudelijke hulp.
– Telefonisch contact, een luisterend oor

Dag van de Mantelzorg
Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag organiseert Timpaan Welzijn met financiële ondersteuning van de gemeente, een leuke middag met een diversiteit aan activiteiten. De middag zal plaatsvinden op boerderijcamping ‘De Geele Bosch’ te Oldeholtwolde. Het zal een ontspannen middag worden met nadruk op ontmoeting.
Het thema van deze middag is: ‘Verras de Mantelzorger’ en aan het eind van de middag wordt er een attentie uitgedeeld.
Ingeschreven mantelzorgers worden hiervoor uitgenodigd.

Bent u mantelzorger en heeft u zich nog niet aangemeld? Meld u dan aan via: www.weststellingwerf.nl/mantelzorg of kom langs bij Bureau Vrijwilligerswerk en Mantelzorg in Wolvega (Griffioenpark 20, open op dinsdag: 13:30-15:30 uur) of Noordwolde (Mandehof 5, open op woensdag: 13:30-15:30 uur).
Dan kunt u zich ook meteen opgeven voor de Dag van de Mantelzorg.