Jongerenwerk in Steenwijkerland

Jongerenwerk in Steenwijkerland

In een complexe samenleving is het voor jongeren soms lastig om grenzen te stellen en keuzes te maken. De jongerenwerkers van Timpaan Welzijn weten wat jongeren beweegt en proberen problemen te voorkomen.

 • Jongeren op straat
  Het jongerenwerk bezoekt wekelijks groepen jongeren op hun ontmoetingsplekken en organiseren activiteiten in de vakanties. Het doel hiervan is om een goede vertrouwensrelatie met de jongeren op te bouwen.
 • Jongerenwerk op school
  Op school leggen jongeren de basis voor hun verdere loopbaan en hun ontwikkeling. Natuurlijk leggen ze er ook contacten met andere jongeren. Een veilig en positief klimaat is daarom een belangrijke voorwaarde. Veel jongeren uit de gemeente Steenwijkerland gaan naar de RSG Tromp Meesters (locatie Stationsstraat en Lijsterbes) en de CSG Eekeringe. Logisch dus dat jongerenwerkers ook hier contacten leggen met jongeren.
 • Vrijwilligersondersteuning
  Jongerenwerk fungeert als vraagbaak voor  jongeren en vrijwilligers die allerlei activiteiten organiseren. Daarnaast bieden ze ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het organiseren van evenementen, werven van nieuwe vrijwilligers, hulp bij het aanvragen van subsidies, etc.
 • Meidenwerk
  Activiteiten voor meiden van 10-15 jaar; dat is waar meidenwerk zich op richt. Meidenwerk biedt een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar ze educatief en recreatief bezig kunnen zijn.
 • Cultureel Jongerencentrum De Buze
  Een fijne plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en waar ze de ruimte en mogelijkheid krijgen tot persoonlijke, sociale en culturele ontwikkeling.
 • ‘JongIndeKop’
  JongIndeKop is een community voor jongeren uit Steenwijkerland die door jongeren zelf is gemaakt. Wij zijn dé website voor alles wat je maar wil weten als jongere. Denk hierbij aan een uitgaansagenda, interviews, blogs en een landelijk forum. De redactie wordt ondersteund vanuit het Jongerenwerk van Timpaan Welzijn en komt om de week in de Buze bij elkaar. Daarnaast maakt JongIndeKop iedere twee weken een radioprogramma op RTV SLOS. Hier nodigen we boeiende jonge gasten uit met een mooi verhaal of een bijzonder talent. We zijn altijd op zoek naar nieuwe reporters, bloggers, redactieleden, radiomakers, en jongeren met een mooi verhaal of bijzonder talent! Meld je aan via JongIndeKop@gmail.com.