Jongerenwerk Steenwijkerland

Jongerenwerk Steenwijkerland

Wat beweegt jongeren? Waar lopen ze tegenaan en hoe zorgen we voor een goed leefklimaat? De gemeente Steenwijkerland heeft veel aandacht voor jongeren. Mede dankzij het jongerenwerk van Timpaan Welzijn geeft de gemeente hen een stem én een plek in de samenleving.

Het is niet altijd makkelijk om jong te zijn. Zeker in onze samenleving is het lastig grenzen stellen en keuzes maken. De situatie thuis of op school, eenzaamheid, seksualiteit of verslaving: ze kunnen jongeren snel uit balans brengen en hun ontwikkeling bedreigen.

Veilig en positief leefklimaat

Een goede basis is dan belangrijk om problemen te voorkomen. Dit begint bij een veilig en positief leefklimaat. Dit is waar de jongerenwerkers van Timpaan Welzijn hun meerwaarde leveren. Met verschillende projecten en initiatieven zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk jongeren bereiken, mobiliseren en mee laten doen.

Ons jongerenwerk in Steenwijkerland:

Op straat, op school en op social media. Jongerenwerkers zoeken jongeren op hun ontmoetingsplekken. Door deze contacten weten we wat er speelt onder de jongeren. Daar waar nodig is er aandacht voor specifieke doelgroepen als meiden van 10-15 jaar en tweens (groep 7 en 8),

  • Cultureel Jongerencentrum De Buze

De Buze is een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en waar ze de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Van oefenruimte voor bands, dans en toneel: er is een brede culturele programmering voor diverse doelgroepen. Uitgangspunt daarbij is dat de jongeren zelf betrokken worden bij de organisatie van de activiteiten. Daar waar nodig biedt het jongerenwerk ondersteuning. De Buze biedt ook plek voor (maatschappelijke) stagiaires, werkervaringsplaatsen, herintreders en kent vele vrijwilligers op allerlei niveaus.

Website De Buze

  • JongIndeKop’

Blogs, uitgaan, interviews en verhalen: JongIndeKop is een webcommunity voor en door jongeren uit Steenwijkerland. De jongerenredactie wordt ondersteund vanuit het Jongerenwerk van Timpaan Welzijn en komt om de week in de Buze bij elkaar. Daarnaast maakt JongIndeKop wekelijks een radioprogramma op RTV SLOS. Hier nodigt de redactie boeiende jonge gasten uit met een mooi verhaal of een bijzonder talent.

Website JongIndeKop

  • Vrijwilligersinitiatieven

Evenement organiseren, vrijwilligers werven, hulp bij het aanvragen van subsidies? Onze jongerenwerkers adviseren en ondersteunen jongeren en vrijwilligers bij de initiatieven die ze nemen en de activiteiten die ze organiseren.

Meer weten over jongerenwerk in Steenwijkerland?

Rinske Kootstra

Rinske Kootstra

senior Jongerenwerk
06 20 13 65 36

Gelieve dit veld leeg te laten.