Opgroeien en opvoeden 0 tot 6 jaar

Opgroeien en opvoeden 0 tot 6 jaar

Wist je dat jonge kinderen het meest leren van de mensen om hen heen, vooral van hun eigen ouders? Bij ons spelend-leren thuisprogramma helpen we jou om je kind een voorsprong te geven voor een goede start op de basisschool met behulp van onze programma’s Instapje, Opstapje en Opstap.

 

Instapje

Hoe kan je spelen met een kind tussen 1 en 2 jaar om zijn of haar ontwikkeling te stimuleren? Als je in de gemeente Súdwest-Fryslân woont, kan een stapbegeleidster je advies geven.
Gedurende ongeveer een halfjaar komt de medewerker wekelijks bij je thuis en maakt gebruik van het speelgoed, de instructiebladen en liedjes uit het Instapje-materiaal. Dit materiaal wordt verstrekt tijdens de huisbezoeken en mag je na afloop hebben.

Opstapje

Opstapje is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud en helpt bij het stimuleren van de ontwikkeling van jouw kind. Onze stapbegeleidster neemt spelletjes en voorleesboeken mee en adviseert bij het uitvoeren van deze speelse activiteiten. Zo kan een kind de kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn voor een succesvolle start in groep 1.
Opstapje duurt minimaal 3 maanden en maximaal 2 jaar.

Opstap

Ons andere programma, genaamd Opstap, is bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar oud en helpt hen bij het gemakkelijker leren van lezen, schrijven en rekenen in groep 3. Het programma biedt ook veel informatie over de ontwikkeling van je kind en over opvoeden.

Onze stapbegeleidster komt bij jullie thuis met materialen en boekjes die zijn afgestemd op de ontwikkeling van jouw kind. Ze zal je ook handige tips en tools geven over hoe je het beste met jouw kind kunt omgaan om de ontwikkeling te stimuleren.
Opstap duurt minimaal 6 maanden en maximaal 2 jaar.

 

Wil je jouw kind zo goed mogelijk voorbereiden? Dan zijn Instapje, Opstapje en Opstap iets voor jou! Neem nu de eerste stap en geef jouw kind de beste start voor de toekomst met één van onze Stapprogramma’s!

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neemt dan contact op met Zora of Marije.