Vrijwillige Inzet en Mantelzorg in Weststellingwerf

Vrijwillige Inzet en Mantelzorg in Weststellingwerf

Ondersteuning van vrijwillige inzet en mantelzorg kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een speciale nieuwsbrief voor mantelzorgers en vrijwilligers, de organisatie van bijeenkomsten voor mantelzorgers en ondersteuning in de regio van de Bureaumedewerkers van Timpaan Welzijn. Het Bureau Vrijwilligerswerk en Mantelzorg wordt bemand door vrijwilligers. Zij worden professioneel ondersteund door medewerkers van Timpaan Welzijn. De vrijwilligers zetten zich in voor mantelzorgers en vrijwilligers(organisaties) in Weststellingwerf.

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Het Bureau helpt u graag:

 • door u uit te leggen op welke manieren u als vrijwilliger de handen uit de mouwen kunt steken;
 • met een uitgebreid intakegesprek waarin u uw wensen en talenten kunt bespreken;
 • door samen met u te zoeken naar en te bemiddelen bij leuk vrijwilligerswerk, dat helemaal bij u past.
 • met de website www.bvmweststellingwerf.nl Hier vindt u actuele vacatures in Weststellingwerf waarop u meteen kunt reageren.

Biedt u vrijwilligerswerk aan? Het Bureau helpt u door:

 • u te helpen bij het zoeken naar vrijwilligers. Het Bureau plaatst uw vacature en wordt hiermee  in de communicatiemiddelen van het Bureau meegenomen;
 • een vraagbaak te zijn voor alles wat u wilt weten over vrijwilligerswerk. Het Bureau beantwoordt de vraag zelf of verwijst u door naar organisatie die dat wel kan.

Bent u een mantelzorger? Het Bureau helpt u door:

 • uw vragen over mantelzorg te beantwoorden en u via de website en nieuwsbrief op de hoogte te houden van nieuwtjes en actualiteiten;
 • u een luisterend oor te bieden en open te staan voor een persoonlijk gesprek;
 • u door te verwijzen naar organisaties die u verder kunnen helpen met uw vragen. De sociale kaart voor mantelzorgondersteuning in de gemeente Weststellingwerf is hierbij een hulpmiddel.
 • contactmomenten met andere mantelzorgers te organiseren. Soms met een inhoudelijk karakter, soms puur voor onderling contact en ontspanning;
 • bemiddeling naar praktische ondersteuning vanuit vrijwilligers(organisaties).

Staat u als mantelzorger ingeschreven bij het Bureau Vrijwilligerswerk en Mantelzorg, dan ontvangt u de nieuwsbrief voor mantelzorgers en alle persoonlijke uitnodigingen voor informatieve en/of gezellige bijeenkomsten.

 

Steunpunt WOLVEGA
Openbare Bibliotheek
Griffioenpark 10, Wolvega
openingstijden dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur
telefoon 06 523 22 757
e-mail vrijwilligerswerk / mantelzorg

 

Steunpunt NOORDWOLDE
Openbare Bibliotheek
Mandehof 5, Noordwolde
openingstijden woensdag  van 13.30 tot 16.30 uur
telefoon 06 523 20 007
e-mail vrijwilligerswerk / mantelzorg