Een lunchbox voor onze mantelzorgers

Een lunchbox voor onze mantelzorgers

Geplaatst op 6 november 2020

De Dag van de Mantelzorg 2020

Op dinsdag 10 november a.s. wordt de landelijke Dag van de Mantelzorg gehouden. Een dag waarop niet de zorgvrager maar de mantelzorger centraal staat. Mantelzorgers in het hele land worden in het zonnetje gezet en er wordt aandacht gegeven aan het werk dat de mantelzorger verricht.

Ook in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel wordt er aandacht geschonken aan de mantelzorger. Dit jaar in een afgeslankte vorm, het COVID-19 virus speelt ons parten bij de uitvoering. Vanwege de corona-maatregelen zijn we genoodzaakt de regels strikt in acht te nemen.

Er vinden dit jaar geen activiteiten plaats. In plaats daarvan denken we een mooie manier gevonden te hebben waarop we de mantelzorger kunnen waarderen. Alle mantelzorgers die bij de verschillende Steunpunten Mantelzorg staan ingeschreven hebben zich in de afgelopen weken kunnen aanmelden voor een luxe lunchbox, gevuld met tal van producten voor een heerlijke lunch. Met deze heerlijke attentie wordt door de gemeenten Noard east Fryslan en Dantumadiel en de Steunpunten Mantelzorg, waardering uitgesproken voor de inzet van mantelzorgers.

Mantelzorgers kunnen in de week van maandag 9 november tot en met donderdag 12 november een lunchbox afhalen. Er zijn vier afhaalpunten ingericht, te weten in Dokkum, Kollumerzwaag, Hallum en Broeksterwâld. Daar kunt u terecht voor de lunchbox. Per brief of mail hebben mantelzorgers inmiddels bericht van ons ontvangen over de wijze van afhalen van de lunchbox.

Eet smakelijk!