Frij-stiper Meehelpen is meedoen

Frij-stiper Meehelpen is meedoen

Geplaatst op 28 juli 2017

In 2018 is Leeuwarden-Fryslân Kulturele Haadsted van Europa. Een prachtige kans om te laten zien wat we in onze provincie kunnen. Hiervoor wordt een programma gemaakt met heel veel voorstellingen en evenementen.

Dit programma wordt een groot succes. Maar… dat lukt alleen als er voldoende vrijwilligers meedoen. Voor veel verschillende werkzaamheden. Het vrijwilligersprogramma draagt de naam Frij-Stiper. Voor de Frij-Stiper biedt het prachtige kansen. Leuk en zinvol vrijwilligerswerk doen, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe ervaringen opdoen. In specifieke gevallen wordt een training/opleiding aangeboden welke nieuwe kansen op de arbeidsmarkt biedt.

Er zullen niet alleen evenementen plaatsvinden in Leeuwarden, ook gemeentes als Súdwest-Fryslân, de Fryske Marren en DDFK (Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland) hebben toegezegd om mee te werken aan het Frij-Stiper project.

Het Frij-Stiper project streeft naar duurzaamheid. Ontwikkeling van de Frij-Stiper en duurzaam vrijwilligerswerk staan centraal.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Simone Mus 06-11711593 (gemeentes Súdwest-Fryslân en de Fryske Marren) of Annet Boonstra 06-52091353 (gemeentes Ferwerderadiel en Kollumerland)