Geslaagde activiteiten rond Dag van de Mantelzorg

Geslaagde activiteiten rond Dag van de Mantelzorg

Geplaatst op 13 november 2017

Vrijdag 10 november was de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden in het gehele land  mantelzorgers in het zonnetje gezet en wordt waardering uitgesproken voor het dankbare werk dat door hen wordt verricht.
Vanuit de vier Stipepunten in Súdwest-Fryslân worden in de plaatsen Bolsward, Drylts, Koudum en Sneek zogenaamde verwenactiviteiten georganiseerd. Alle mantelzorgers krijgen een klein presentje aangeboden en ontvangen een brief van de gemeente waarin waardering voor hun werk wordt uitgesproken. Die waardering werd ook uitgesproken in de vorm van een boekje dat door de gemeente werd dat aangeboden. Het boek “Klein geluk voor mantelzorgers” werd door Wethouder Mw. Gea

 sne IMG_4844.JPG

Akkerman op al de vier activiteiten overhandigd.
In Bolsward vond de Dag van de Mantelzorg plaats in verzorgingstehuis Bloemkamp en werd er in de organisatie samengewerkt met Patyna en St.Ouderenwerk Bolsward. Er werd de mantelzorgers een High Tea met muziek aangeboden.

In Drylts stond ook een High Tea op het programma, evenals in Koudum. Bij beide Stipepunten was verhalenverteller Mindert Wijnstra uitgenodigd. Met mooie, spannende en ontroerende volksverhalen wist hij de aanwezigen te boeien tot het einde. In Sneek werd in Hotel Amicitia een High Tea aangeboden en kwam Mw. Heabeltsje de Jong, bij de Snekers welbekend, langs om te vertellen over haar spannende belevenissen.