Gezocht!      Sociaal Werker met een hart voor jongeren

Gezocht! Sociaal Werker met een hart voor jongeren

Geplaatst op 20 april 2018

Gezocht!  

Sociaal Werker met een hart voor jongeren
(voor 20-28 uur per week)

Heb jij het in je om de juiste snaar bij jongeren te raken? Zie jij het als jouw missie om jongeren te helpen om hun leven een positieve wending te geven? Dan heeft Timpaan Welzijn een prachtige uitdaging voor jou.

Jouw uitdaging
Jij gaat aan de slag in de gemeente Opsterland. In de dorpen en wijken in deze gemeente leg je contact met jongeren. Je zoekt ze op en gaat met ze in gesprek. In de buurt, op school en op straat. Je weet als geen ander hoe je bij hun leefwereld aansluit. Hoe jij hun gezicht en aanspreekpunt wordt. Uit de contacten die je legt, haal je naar boven wat er leeft bij de jeugd. Welke wensen hebben ze? Tegen welke problemen lopen ze aan? Je vertaalt deze signalen naar gemeente en gebiedsteam. Als échte ideeënbrenger kom je met initiatieven die jongeren helpen om hun leven een positieve wending te geven. Samen met een mbo-jongerenwerker voer je agogisch jongerenwerk uit en ondersteun je jongereninitiatieven. Dankzij jouw inspirerende inzet weet je jongeren, vrijwilligers én samenwerkingspartners hiervoor te motiveren en enthousiast te maken.

 • Wat vragen we van jou?
  We zijn op zoek naar een energieke Sociaal Werker die sterk in zijn of haar schoenen staat. Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:
 • minimaal een afgeronde HBO Social Work opleiding ( major CMV);
 • ervaring in het jongerenwerk;
 • het talent om tieners, jongeren en vrijwilligers te motiveren en stimuleren;
 •  de vaardigheid om te netwerken, met (buurt)bewoners, dorpshuizen, scholen, samenwerkingspartners, gemeente en wijkteam;
 •  een zelfstandige en flexibele werkhouding;
 •  het vermogen om de vragen van jongeren te vertalen naar projecten en activiteiten;
 •  goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden voor plannen, rapportages en presentaties;
 •  beheersing van de Friese taal is een pré;
 •  creativiteit;
 •  rijbewijs én auto of motor.

Wat bieden we jou?
Op zoek naar werkgever die je niet alleen een mooie uitdaging biedt, maar ook veel vrijheid en verantwoordelijkheid? Dan is Timpaan Welzijn iets voor jou. We vinden het belangrijk dat je volop de ruimte krijgt om je werk te doen. Daarnaast bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Sociaal Werk) en ontwikkelingsmogelijkheden. Timpaan Welzijn is een informele en mensgerichte organisatie. Je komt terecht in een team dat een veilige basis is voor ontwikkeling en groei. Je voelt je daarom snel thuis bij ons.

Over Timpaan
Eenzaamheid, vergrijzing, armoede, veiligheid: elke straat, elke wijk en elk dorp kent z’n sociale vraagstukken. Maar hoe ga je hier als gemeenschap mee om? Hoe voorkom je problemen en hoe zorg je ervoor dat mensen zich samen verantwoordelijk voelen? Timpaan Welzijn brengt sociale vraagstukken in kaart, ondersteunt kwetsbare groepen en boort sociaal kapitaal aan. Met onze experts, expertise en best practices maken we mens en samenleving sterker. Dit doen we voor gemeenten, burgers, organisaties en instellingen.

Ben jij klaar voor Timpaan Welzijn?
Laat deze kans gerust bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Laat ons vóór 1 mei a.s. weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt. Stuur je motivatiebrief en cv naar sollicitaties@timpaangroep.nl.

Meer weten?
Neem contact op met Alie Koen (manager Bedrijfsvoering) op telefoonnummer: 06-15468901 of per e-mail: a.koen@timpaanwelzijn.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.