Help jij de Papierwinkel?

Help jij de Papierwinkel?

Geplaatst op 7 maart 2017

De drukke tijd komt er weer aan voor de vrijwilligers van de Papierwinkel van Timpaan Welzijn in Bolsward en Sneek. Binnenkort zijn zij druk in de weer om mensen te helpen met het invullen van formulieren voor de belastingaangifte en kwijtschelding Onroerend Zaak Belasting.

Aan de slag gaan met papieren is niet iets dat ieder mens durft of kan. Onze maatschappij hangt aan elkaar van allerlei wetten en regels. Vindt daar maar eens je weg in. De brieven die je krijgt van bijvoorbeeld de belastingdienst zijn vaak zo moeilijk geschreven, dat je er niets van snapt. Veel organisaties verwachten dat je papieren en formulieren via de computer invult en indient. Maar niet iedereen kan met de computer omgaan. Als je maar één vraag verkeerd invult, loop je al vast. Voor veel mensen genoeg reden om te stoppen. Bovendien zijn er mensen die geen computer hebben of geld om internet te kunnen betalen. Door mensen te helpen met hun papieren kun je het verschil maken. Vooral voor mensen met een kleine beurs.

Belangstelling? Neem dan contact op met Jan Posthumus j.posthumus@timpaanwelzijn.nl We nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek.