Hoe simpel kan het zijn?

Hoe simpel kan het zijn?

Geplaatst op 31 januari 2017

 

Een mooi verhaal van onze collega waaruit blijkt dat investeren in voorliggende preventieve voorzieningen loont!

Kort geleden bracht in mijn jas naar de garderobe van het lokale theater, toen ik aangesproken werd door de vrouw die mijn jas in ontvangst nam. “Jij bent toch R.?” Weet je dat jij en je collega in mijn leven het verschil hebben gemaakt? Zo’n 20 jaar geleden kwamen jullie voor het eerst bij mij langs. Ik was toen een alleenstaande moeder met een zoontje van 2 jaar. Vanaf toen kwam je collega van Spel aan Huis bij mij over de vloer. Zij nam me  mee naar jullie wekelijkse OuderKindgroep. Daar ontmoette ik een aantal vrouwen, waarmee het klikte. Samen ondernamen we leuke dingen, samen gingen we op vakantie. Zij steunden me door dik en dun. Het zijn nog steeds mijn vriendinnen”.

Zo simpel kan het zijn, realiseerde ik me toen ik blij de theaterzaal in liep. Je regelt een kindvriendelijke ruimte, koffie/thee, een tafel zodat je kunt knutselen & kleien en een vrouw uit de wijk die gastvrouw wil zijn. Zo simpel is het ook: al meer dan 25 jaar maken onze OuderKindgroepen hun motto “Samen spelen, samen delen” waar.