Positieve reacties campagne tegen zomereenzaamheid

Positieve reacties campagne tegen zomereenzaamheid

Geplaatst op 20 oktober 2015

Zaterdag 6 juni trapte burgemeester van Selm van gemeente Opsterland de door Coalitie Erbij geïnitieerde campagne “Wie nodig jij uit deze zomer?” af. Dit gebeurde op het parkeerterrein bij de Marktstraat te Gorredijk. Timpaan Welzijn doet ook mee omdat Opsterland tot één van de 20 koploperplaatsen van Coalitie Erbij behoort die werk maakt van een integrale aanpak eenzaamheid. 

Verschillende voorbijgangers zetten ’s middag hun handtekening op een mega grote ansichtkaart. Hiermee beloofden ze zich in te zetten tegen zomereenzaamheid door iets te ondernemen of bij te praten met iemand die zich af en toe eenzaam voelt. Ook burgemeester van Selm plaatste haar handtekening en gaf hiermee officieel het startsein. Zij maakte die middag bekend dat ze tien personen uitnodigt voor een gezamenlijk activiteit op 1 juli a.s. Van Selm en deed de kaarten symbolisch op de post. : ” Ik vind het erg belangrijk dat mensen contact met elkaar hebben. Deze zomeractie draagt hier op een goede manier aan bij. Daarom ondersteun ik deze zomeractie van harte”. De aftrap vond plaats in samenwerking met medewerkers van de gemeente, Timpaan Welzijn en Thuiszorg De Friese Wouden. Het publiek reageerde positief op de actie. De campagne duurt tot 15 augustus.

Stuur een kaartje!
Iedereen kent wel iemand voor wie de zomer is van weinig sociale contacten. Een oude buur, een ver familielid, een kennis , schoolkameraadje of iemand uit de straat. Soms is er sprake van eenzaamheid. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, zeker bij verlies van een dierbare of als de gezondheid het laat afweten. Coalitie Erbij de gemeente, Timpaan Welzijn en samenwerkende organisaties roepen iedereen op om te letten op mensen die zich mogelijk eenzaam voelen in de zomer. Verras deze mensen met een kaartje en spreek af om bij te praten of samen iets te ondernemen!

Waar zijn de kaartjes verkrijgbaar?
De kaartjes zijn te verkrijgen bij Timpaan Welzijn, Badweg 28 in Gorredijk, dorpssteunpunten en tijdens openingstijden in het gemeentehuis. Natuurlijk kun je ook zelf een kaartje sturen, even bellen of gewoon langslopen. Het eerste kaartje werd op zaterdag 6 juni 2015 verstuurd door Babette van Veen, ambassadeur van Coalitie Erbij.

Film campagne

Benieuwd naar de aftrap van de campagne. Klik dan hier om de film van Omrop Fryslân te bekijken. Hieronder kunt u de film die die SA! heeft gemaakt bekijken.