Samenwerking toegang tot zorg

Samenwerking toegang tot zorg

Geplaatst op 15 september 2015

Woensdag 4 februari 2015 heeft Timpaan Welzijn de samenwerking voor de toegang tot de zorg in Littenseradiel en Súdwest-Fryslân officieel bezegeld door het ondertekenen van een overeenkomst met het regiecentrum Jeugd en Veiligheid, Mee, Cedin, Stichting Ouderenwerk Bolsward, gemeente Súdwest-Fryslân en gemeente Littenseradiel.

In Súdwest-Fryslân en Littenseradiel werken sinds 1 januari verschillende gebiedsteams. Medewerkers van deze gebiedsteams komen uit de organisaties die de samenwerkingsovereenkomst getekend hebben. Inwoners met vragen over werk, zorg en jeugd kunnen bij het gebiedsteam terecht. Daarnaast biedt de medewerker van het gebiedsteam ook zelf kortdurende ondersteuning.

De gebiedsteams kennen vanaf het eerste begin een vliegende start. De medewerkers vinden elkaar in de samenwerking, houden elkaar goed op de hoogte en helpen elkaar. Dit komt ten goede aan de dienstverlening aan de inwoners die het gebiedsteam nodig hebben. Er komen tot nu toe geen klachten binnen en de inwoners weten de gebiedsteams in beide gemeenten ook goed te vinden. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is de samenwerking officieel kracht bijgezet, in de praktijk is de goede samenwerking meteen sinds 1 januari al een feit.