Summergames in Noardeast Fryslân en Dantumadiel

Summergames in Noardeast Fryslân en Dantumadiel

Geplaatst op 23 juli 2021

Vorige week organiseren de Buurtsportcoaches uit de regio de Summergames in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel! In samenwerking met de jongeren van MDT Perspektyf en met de jongerenwerkers van Welzijn het Bolwerk en Timpaan Welzijn, zijn zij de hele week op verschillende plekken in beide gemeenten te vinden.

Tijdens de Summergames wordt er ’s ochtends een sportinstuif georganiseerd voor de kinderen van de basisschool, en voor de kinderen van het voortgezet onderwijs wordt er ’s middags een zeskamp georganiseerd. Omdat bij beweging natuurlijk ook gezond eten hoort, wordt er tijdens het evenement gezorgd voor verse smoothies, gemaakt door de jongeren van MDT Perspektyf!

Woensdag waren we in De Westereen en donderdag zijn we nog in Dokkum te vinden. Van 10.00-11.30 uur voor kids van 7-10 jaar en van 12.30-14.00 uur voor de jongeren van 11-17 jaar. Wees van harte welkom!

In het verlengde hiervan wordt in de week van 16 augustus, de laatste week van de zomervakantie, de ‘Doarpenstriid’ georganiseerd. Door middel van verschillende leuke, spannende en actieve spellen wordt er bepaald wie het “Sterkste dorp van Noord Oost Friesland” is! Iedereen tussen de 10 en 23 jaar uit Noardeast-Fryslân en Dantumadiel mag meedoen met een eigen team. Ook zoeken we nog vrijwilligers in de leeftijd van 14-26 jaar die willen helpen! Voor iedere jongere die tijdens de Doarpenstriid helpt, ligt er een cadeaubon klaar.

Dus: heb jij in de laatste week van de vakantie niks te doen en wel zin in wat actie? Doe dan mee met de Doarpenstriid of kom ons helpen! Meer info kun je vinden via onze Facebook: Jongerenwerk NoordOost Friesland, insta: jongerenwerknoordoostfriesland of je kunt ons ook hierover mailen: r.diks@het-bolwerk.eu.